środa, 25 maja 2011

Od kuchni - szpinak

Przepis mój własny, jeszcze trochę muszę go dopracować żeby feta nie była tak słona :P

200g drobiu - u mnie pierś z indyka
135g sera feta
75g liści szpinaku świeżych

Indyka smażymy bez tłuszczu na teflonie. Usmażonego kroimy w kostkę. Dodajemy ser feta i posiekane liście szpinaku. Mieszamy i voila! U mnie świetnie się sprawdza w pracy jako obiad :)

3 komentarze:

  1. kocham szpinakor! niestety u mnie w domu tylko ja , no może Hania czasem daje się przekonać :D, obiad szpinakowy jemy zawsze kiedy tata w pracy:D ale jeszcze nigdy nie połączyłam szpinaku z fetą;>

    OdpowiedzUsuń
  2. szpinak z fetą to najlepsze połączenie jakie znam! No, może jeszcze z czosnkiem jest cacy :) a świeży szpinak nie smakuje tak samo jak szpinak z mrożonki więc może się dadzą nabrać że to rukola albo inna sałata? ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. zapowiada się obłędnie pysznie!

    OdpowiedzUsuń