Przepis mój własny, jeszcze trochę muszę go dopracować żeby feta nie była tak słona :P
200g drobiu - u mnie pierś z indyka
135g sera feta
75g liści szpinaku świeżych
Indyka smażymy bez tłuszczu na teflonie. Usmażonego kroimy w kostkę. Dodajemy ser feta i posiekane liście szpinaku. Mieszamy i voila! U mnie świetnie się sprawdza w pracy jako obiad :)
kocham szpinakor! niestety u mnie w domu tylko ja , no może Hania czasem daje się przekonać :D, obiad szpinakowy jemy zawsze kiedy tata w pracy:D ale jeszcze nigdy nie połączyłam szpinaku z fetą;>
OdpowiedzUsuńszpinak z fetą to najlepsze połączenie jakie znam! No, może jeszcze z czosnkiem jest cacy :) a świeży szpinak nie smakuje tak samo jak szpinak z mrożonki więc może się dadzą nabrać że to rukola albo inna sałata? ;)
OdpowiedzUsuńzapowiada się obłędnie pysznie!
OdpowiedzUsuń